A megszokott savanyúságok helyett próbálj ki valami káprázatosat, ma egy különlegesen ízletes finomság receptjét hoztuk el, ami nem más mint a görögdinnyéből készült savanyúság. Az édeskés – savanykás íze nagyon csábító, bármilyen sült hús mellé kínálható. A görögdinnye mennyiségétől függően készítsd el a savanyúság levét.

Hozzávalók:

  • görögdinnye
  • 30 g só 1 liter vízhez
  • 15 ml 10% – os ecet 1 liter forró vízhez

Elkészítése

Mossuk meg a dinnyét, majd vágjuk fel hosszában 2 – 3 cm-s vastagságú szeletekre. A szeleteket vágjuk még 3 – 4 darabra. Tegyük sterilizált befőttesüvegekbe. Öntsünk rá forró vizet és hagyjuk állni 10 percet, majd öntsük le a vizet róla és ismételjük meg még egyszer ezt a folyamatot.

Készítsük el a savanyúság levét: a vizet forraljuk fel, hagyjuk kicsit hűlni és ismét forraljuk fel, majd tegyük bele a sót és az ecetet. Öntsük a vizet a befőttesüvegekben lévő dinnyékre, a lé teljesen fedje el a dinnyedarabokat. Tegyük rá az üvegekre a kupakokat és fordítsuk őket fejjel lefelé. Mikor kihűltek, tegyük a helyükre az üvegeket, hosszú ideig eltartható ez a savanyúság.

Hasonlóak:

Létrehoztuk új “Befőzés, aszalás, fagyasztás és tartósítás” Facebook csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Cimkék: , , ,

A bejegyzést közzétették ekkor: 2017, július 23 vasárnap, ebben a kategóriában: Savanyúságok. A hozzászólásokat követheted RSS 2.0 linken keresztül is.
Hozzászólások