22
jan

Hordós savanyúság

   Írta: Nagyi   Kategória: Savanyúság receptek


A különböző zöldségeket érésük sorrendjében nagy, zárható műanyag hordóba tesszük. Levet mindig csak annyit készítünk, amennyi éppen a hordóban lévőket ellepi. Minden liter vízhez 3.5 deci  10 százalékos  ecetet, 35 deka cukrot, egy kiskanál sót, késhegynyi borkénport számítunk.

Az eltevést az uborkával kezdjük. Ezzel együtt még fűszereket: 2 csomag kaport, néhány babérlevelet, 2-3 evőkanál borsot,  1 evőkanál mustármagot, kevéske koriandert is teszünk a hordóba. A továbbiakban ezekből a fűszerekből nem kell több. Az uborka után paprika, csillagtök, kis dinnye, félérett paradicsom, erős paprika, karfiol is kerülhet a hordóba. Legutoljára, szeptember végén, október elején almapaprikát és paradicsompaprikát is belerakhatunk.

Hordos_savanyusag

Mire erre sor kerül, a többi savanyúság már fogyasztható.

Hasonlóak:

Létrehoztuk új “Befőzés, aszalás, fagyasztás és tartósítás” Facebook csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Cimkék: , , , , , ,

A bejegyzést közzétették ekkor: 2010, január 22 péntek, ebben a kategóriában: Savanyúság receptek. A hozzászólásokat követheted RSS 2.0 linken keresztül is.
Hozzászólások