26
Sze

Lecsó télire

   Írta: Nagyi   Kategória: Zöldség receptek


Ez már annyira kész, hogy, hogy akár kenyérrel is eheted télen, persze felmelegítve

Hozzávalók

  • 4 kg paprika
  • 2 kg paradicsom
  • 1 ek só
  • 1 csapott tk szalicil

Elkészítés

Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető!
A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat felszeleteljük.
Egy nagyobb edénybe odatesszük a paradicsomot főni. Amikor levet enged, beletesszük a felszeletelt paprikákat és a sót, majd kb. 10 percig főzzük. 10 perc elteltével keverünk bele 1 csapott tk szalicilt.
Végül üvegekbe adagoljuk, és a tetőkkel szorosan lezárjuk azokat. Szárazdunsztba helyezzük, amíg ki nem hűlnek. Ez általában 1-2 nap.

Lecso telire

Tipp

-Olajon hagymát pirítok, bele színes paprika, ízlés szerint só, paradicsom darabolva, hozzá az aprított zöldpaprikát + 1 csapott ek.cukrot. Készre főzöm. Bele az üvegbe, rá celofán, arra 1 késhegynyi tartósító, megint celofán, majd az üveg tetejét rácsavarva száraz dunsztba teszem. Ez már annyira kész, hogy , hogy akár kenyérrel is eheted télen, persze felmelegítve.

Hasonlóak:

Létrehoztuk új “Befőzés, aszalás, fagyasztás és tartósítás” Facebook csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Cimkék: , ,

A bejegyzést közzétették ekkor: 2013, szeptember 26 csütörtök, ebben a kategóriában: Zöldség receptek. A hozzászólásokat követheted RSS 2.0 linken keresztül is.
Hozzászólások