Különleges ízű, nagyon ízletes lekvár. Mi a sütemények megtöltéséhez is használjuk, de tejbegrízre téve, kenyérre kenve is fenséges. Először csak egy kis adagot főztem belőle, de már látom, hogy kevés lesz!

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 1 narancs
  • 50 dkg zselírozócukor 1:2
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a húsát kicsire összevágjuk. A narancsot forró vízben alaposan megsikáljuk, jól leszárítjuk, majd a héját lereszeljük, és a levét kinyomjuk.  Nagy, hibátlan zománcos lábosban összekeverjük a szilvát a narancs levével, héjával, a citromlével és a zselírozócukorral.
A lekvárt kevergetve felforraljuk, és négy percig rotyogtatva főzzük. Azonnal peremig töltjük az üvegekbe, lezárjuk, majd öt percre fejtetőre állítjuk.
Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Egészégetekre

Hasonlóak:

Létrehoztuk új “Befőzés, aszalás, fagyasztás és tartósítás” Facebook csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Cimkék: , , , ,

A bejegyzést közzétették ekkor: 2017, augusztus 9 szerda, ebben a kategóriában: Lekvár receptek, Lekvárok. A hozzászólásokat követheted RSS 2.0 linken keresztül is.
Hozzászólások