Diabetikus őszibarackbefőtt, nagyon sokáig eláll és valami csodásan finom!

Ez egy nagyon jó recept, ha még nem próbáltad, érdemes elkészítened, mert tényleg fenséges!

Az őszibarack héját lehúzzuk, lehámozzuk, negyedekbe vágjuk, magját kiszedjük. Egy nagy tálba teszem, amiben citromsavas víz van.

Elkészítés

Erre azért van szükség, hogy a barack ne barnuljon meg. Ha a tál megtelt gyümölccsel, elkezdem üvegekbe rakni, kissé lenyomom, úgy igazítom, hogy minél több férjen az üvegbe.

A citromsavas vizet lecsurgatom róla. Minden üvegbe (720 ml-es) 2 db Süssina édesítőszert teszek. Vízforralóban vizet forralok (lehet fazékban is), ezzel felöntöm a barackot. Az esetleg benne maradt légbuborékot egy kanálnyél segítségével kivezetem az üvegből.

Tartósítószert NEM teszek bele. Rácsavarom az üvegtetőket. Nagy fazékba teszem, ügyelve, hogy ne érjenek össze, nehogy dunsztolás közben összekoccanjanak. Felöntöm meleg vízzel, gyöngyözéstől kezdve 15-20 percig dunsztolom. Ha még szükség van a nagy fazékra, mert van még dunsztolni való, akkor kiszedem, teszem bele a következő adag dunsztolni valót.

Az utolsókat hagyhatjuk ebben kihűlni. Mehet a kamra polcára. 12 éve teszem el ezzel a módszerrel, sosem romlott még meg. Több évig is eláll, ha el nem fogy. :-)

Angéla Zsuzsanna Gotriánné Arany‎ receptje

Hasonlóak:

A bejegyzés kategóriája: Befőttek, Olvasóink recepjei
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.