Kedvenc savanyúság

Sokféle hozzávalóból, különböző összeállításokban készíthetjük. Például kerülhet az üvegekbe apró uborka, meg hagymával töltött uborka (ehhez az uborkákat bevagdaljuk, és hagymakarikákkal megtűzdeljük).

Legyalult, sóval, meg egy kis köménymaggal fűszerezett fehér meg vörös-káposztával megtöltött fehér színű zöldpaprika., bogyiszlói paprika egészben., csalamádé, amihez késői káposztához egyenlő arányban veszünk zöld paradicsomot, uborkát, színes paprikát. Mindezeket felszeletelve, rétegesen üvegekbe rakjuk, de össze is lehet keverni. Cseresznyepaprika, gyöngyhagyma, apró görögdinnye is kerülhet az üvegekbe.

A savanyúsághoz először az 1 literes üvegek aljára 10-15 szem fekete borsot, 2-3 babérlevelet, 1-1 kiskanál sót meg cukrot, 1-1 késhegynyi borkénport és tartósítót teszünk. ezután az előkészített eltenni valóval telerakjuk, és egyharmad részig 20%-s ecetet öntünk rá, majd vízzel teletöltjük. így gyorsabb az eltevés, mert nem kell külön a tartósítólé elkészítésével bajlódni. Az üvegeket másnapig csak letakarjuk,, hogyha a levet pótolni kell, utána tölthessük. Ezután lezárjuk, a legjobb hozzá a csavart tetejű üveg, de ez alá sem árt egy réteg folpack.

Hasonlóak:

A bejegyzés kategóriája: Savanyúság receptek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.