Bele az üvegbe, olajjal öntöm le és nem kell bele tartósító!

lecsó

 Hozzávalók

4 kg paprika

2 kg paradicsom

1 ek só

1 csapott tk szalicil

Elkészítés 

Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető!

A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat felszeleteljük. Egy nagyobb edénybe odatesszük a paradicsomot főni. Amikor levet enged, beletesszük a felszeletelt paprikákat és a sót, majd kb. 10 percig főzzük. 10 perc elteltével keverünk bele 1 csapott tk szalicilt.

Végül üvegekbe adagoljuk, és a tetőkkel szorosan lezárjuk azokat.

Szárazdunsztba helyezzük, amíg ki nem hűlnek. Ez általában 1-2 nap.

Kedves Olvasóink hozzászólása, tanácsa

Péterné Kovács Én összefőzöm a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Forrón előzőleg kimosott üvegekbe rakom. Azonnal lecsavarozom és felfordítom. Maximum 10 percig így hagyom, majd a polcra teszem. Évek óta így rakom el, sosem romlik meg. Levesbe is használom ízesítőnek, azt célszerű ugyanilyen eljárással kicsi üvegekbe rakni.

Győrfi Etelka Én csak zsírt teszek a tetejére, kb egy ujjnyit és az elég. Semmi tartósító szer!

Tartósítószer nélkül-egyszerűbben

–Olajon hagymát pirítok, bele színes paprika, ízlés szerint só, paradicsom darabolva, hozzá az aprított zölpaprikát + 1 csapott ek. cukrot. Készre főzöm. Bele az üvegbe, olajjal öntöm le és nem kell bele tartósító!

Hasonlóak:

Létrehoztuk új “Befőzés, aszalás, fagyasztás és tartósítás” Facebook csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Cimkék: ,

A bejegyzést közzétették ekkor: 2013, október 15 kedd, ebben a kategóriában: Zöldség receptek. A hozzászólásokat követheted RSS 2.0 linken keresztül is.
Hozzászólások