Magozott meggybefőtt, hogy télire is legyen egy kis finomság!

A téli hónapokban nincs is jobb a finom befőtteknél, amelyek felidézik a forró nyári napokat. A meggybefőttből csodás sütemények készülhetnek, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

  • 1 kg meggy
  • 20-30 dkg cukor
  • citromsav

Elkészítés

1 kiló magozott meggyhez 20- 30 dkg cukrot keverek. Hűtőben 2- 3 napig hűtve tárolom. Közben többször keverem hogy a cukor olvadjon. Kevés cukros meggy lében feloldok szalicilt (gyógyszertárban szereztem be! Rákkeltő ide vagy oda ezer éve ez a bevált módszer amit az öregektől tanultam)

A meggyléből kiveszek ha látom sokat levet eresztett abból lesz a szörp….A szalicil-es meggylevet hozzá keverem a meggyhez. A csírátlanított üvegekbe szedem a meggyet én alaposan megrakom!A végén a tetejére késhegynyi szalicilt szórok még. Lezárom címkézem.

A meggy eltett levébe pedig citromsavat szoktam keverni. 3 üveghez kb fél tasaknyit. Amennyiben a cukor nem teljesen oldódik fel lassú tűzön melegítem! Nem forralom csak a cukor oldódásáig melegítem. A végén langyos állapotba keverem a citromsavat hozzá. Elkészült a meggybefőtt és lett kevés meggyszörp is :-)

Tóth Ilona Edit receptje

Hasonlóak:

A bejegyzés kategóriája: Befőttek, Olvasóink recepjei
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.