Meggybefőtt gyorsan (szirupfőzés és dunsztolás nélkül)

24 üveg….. de ez az akció nem jöhetett volna létre, ha az uram nem szedi le a meggyet (még a fele rajta van). Köszönet érte … meg magamnak is.

Íme a recept:

Szerezz egy jó embert , aki felmegy a létrára és leszedi a meggyet (a felét fenn hagyja, hogy kíméljen) aztán lecsumázza és a többit rád hagyja.

Közben dicsérgetni kell , milyen ügyes, mert azt szereti és talán akkor jövőre is ő szedi. Kislányok, el kell keserítselek benneteket, kicsit illúzióromboló leszek, bár otthon szirupfőzéssel és dunsztolással tanultam a befőzést, pár éve próbálok könnyíteni magamon, így nem eléggé elítélendő módon és elveimet feladva veszek az üzletben befőtt tartósító port és a rajta levő utasítás szerint elkészítem.

4-5 kg gyümölcshöz 2l víz+ 60 dk cukor+1 tasak por felfőzve, ha forr bele egy nagy adag gyümölcs, pillanatig hagyni benne, majd a tiszta üvegbe szedni majd folytatni a folyamatot, amíg van a gyümölcsből.

Aztán a levet ráönteni, tetejét rá és kész. Nem szoktam sem gőzölni, sem száraz dunsztba tenni. Másnap jól meghúzni az üvegek fedelét és mehet a helyére. Én ezt a levet kicsi fahéjjal és szegfűszeggel ízesítettem, úgy forraltam. Tavaly csináltam rumosat is, de nem ízlett. Eláll, ha felbontod nem penészedik, ha nem eszed meg rögtön.

Zsuzsi Ujvári receptje!

Hasonlóak:

A bejegyzés kategóriája: Befőttek, Olvasóink recepjei
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.