Cimke Archívum ‘ribiszke’

10
dec

Ribiszkeszörp

   Írta: Nagyi    Kategória: Befőttek

A ribiszkét megmossuk, edénybe téve, szárával együtt összetör­jük, és 1 kiló ribiszkéhez 3 deci vizet számítva, egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Tovább a teljes cikkre »

Cimkék: ,

15
okt

Ribiszke – málna dzsem

   Írta: Nagyi    Kategória: Dzsem receptek

A megmosott, lecsepegtetett 2 kiló ribiszkét egy lábasban meg­főzzük, paradicsompasszírozón vagy szitán áttörjük. A ribiszke le­vét 50 deka cukorral felforraljuk, és 1 kiló ép szemű málnát be­leteszünk. Tovább a teljes cikkre »

Cimkék: , , ,

14
okt

Kevert gyümölcsíz

   Írta: Nagyi    Kategória: Lekvár receptek

1 kiló kimagozott, érett meggyet egy befőzőlábasban 10 percig forralunk. Azután 50 deka szemezett ribiszkét adunk hozzá, és ezzel újabb 10 percig, végül 1 kiló málnával további öt percig főzzük. Tovább a teljes cikkre »

Cimkék: , , ,

3
ápr

Ribiszkebor

   Írta: Nagyi    Kategória: Ital receptek

A ribiszkét több vízben alaposan megmossuk, szűrőkanálba töltve, jól lecsepegtetjük. A ribiszkét szitán, vagy paradicsompasszírozón áttörjük, esetleg turmixoljuk és átszűrjük. A fennmaradó héjat, szárat, magokat annak az üvegnek az aljára terítjük, amiben a bort készíteni akarjuk. Tovább a teljes cikkre »

Cimkék: , ,

1
ápr

Vegyes málnadzsem

   Írta: Nagyi    Kategória: Diétás receptek, Dzsem receptek

50 deka tököt 1 deci vízzel puhára főzünk, majd a megmosott, megtisztított 50-50 deka málnát és ribiszkét beleöntjük. Állandóan kevergetve együtt addig főzzük, amíg a levét el nem főtte.

Tovább a teljes cikkre »

Cimkék: , , , ,

28
feb

Nyers ribizkeszörp

   Írta: Nagyi    Kategória: Szörp receptek

1 kilogramm megtisztított ribiszkéhez késhegynyi tartósítót, ugyanannyi borkősavat adunk, összezúzzuk, majd 5 deci vízzel hígítjuk. Tüllzacskóba töltve lecsepegtetjük, a levét megmérjük. Tovább a teljes cikkre »

Cimkék: ,

23
jan

Ribiszke – zselé

   Írta: Nagyi    Kategória: Lekvár receptek

A megtisztított ribiszkét megmérjük, és kilónként 3 deci vizet öntünk rá. Öt percig fedő alatt főzzük, majd fakanállal a gyümölcsszemeket kicsit szétnyomkodjuk. Szűrőbe töltve 30 percig lecsepegtetjük, utána a gyümölcslevet megmérjük, és öt percig főzzük.

Ribiszke_zsele

Tovább a teljes cikkre »

Cimkék: ,